'
À
veenteks
Ë
( 0 )

= ( 3 )

De volkstuin

Ik heb sinds een jaar een lapje grond, een klein nutstuintje waar ik de afgelopen zomer vol overgave mijn sla, sperziebonen en nog veel meer heb bewonderd en gekoesterd. Het smaakt naar meer. Meer grond waar ik me al hakkend, zaaiend en graaiend naar onkruid een weg baan naar volledige mentale ontspanning, echter wel met verkrampte spieren maar dat doet aan de mentale verlichting niets af. Dit weekend heb ik een lap grond erbij, nummer 99 op het volkstuincomplex ‘De 5 Slagen’. Het ‘lapje’ is maar liefst 120 m2 en ik fantaseer hoe mijn tuin er volgend jaar zomer uit zal zien en wat ik allemaal ga oogsten.

Ik vergeet even dat een volkstuin ook een strijd is tegen teveel regen, onkruid en niet te vergeten, de naaktslak. En ik heb het ook niet over een teveel aan courgettes die je niet weg gegeten krijgt en wanneer de sla geoogst kan worden, deze voor 30 eurocent in de winkel ligt.

Nina Kopp heeft mij met haar expositie ‘A LLOT’ , een ode aan de productieve volkstuin’, wel aan het denken gezet. Ik kan mijn overschot aan groenten drogen en dat ziet er ook heel mooi uit en de strijdbijl tegen de natuur, lees kevers, slakken etc. ga ik begraven. Het is nogal dubbel om de natuur op te zoeken voor mentale rust om deze vervolgens met man en macht te bestrijden!

 

fotonina

De expositie is nog de komende twee weekenden te zien in Galerie Lokaal WV15. Meer informatie op www.studiokopp.com.

Voeg een reactie toe

À
5


Please Wait...